woensdag 13 februari 2008

Eerste details over Castlevanie-film duiken op


Nu er stilaan een doorbraak komt in het conflict tussen de filmstudio’s en de scenaristen (eindelijk, Jezus Christus!) duiken er ook zoetjesaan nieuwe weetjes op over aankomende producties. Op Kotaku staat deze week een update over een ‘live action’ Castlevania-film. Eerste gedachte: hell yeah!

Castlevania is het type spel dat misschien de stap naar het grote doek zonder veel kleerscheuren kan doorstaan. De reeks, die al sinds 1986 op de markt is en versies kent op elke belangrijke console sindsdien, draait om de familie Belmont en hun eeuwige strijd met Dracula. In zijn zoektocht naar de vampier komt de speler eerst oog-in-oog te staan met allerhande monsters in een kleurrijke fantasiewereld. De serie wordt gekenmerkt door een uitmuntende soundtrack en uniek art work.

De film zal hevig leunen op gebeurtenissen uit Castlevania III, het laatste spel uit de reeks voor Nintendo’s NES. Trevor Belmont neemt in dit spel de zweep op tegen hordes vijanden samen met een groep avonturiers. En blijkbaar nemen de producers het niet zo nauw met de chronologie: ook personages uit latere Castlevania-spellen worden ten tonele gevoerd. Ach ja, zelfs een doorgewinterde fan heeft al moeite om de meer dan twintig spellen uit mekaar te houden. Of dit project goed onthaald zal worden is nog maar de vraag. Game-naar-film adaptaties lopen meestal niet goed af en het is geen zekerheid dat Castlevania er wel in zal slagen. Alhoewel, Indiana Jones zwaait ook met een zweep en dat is ook wel losgelopen.

Geen opmerkingen: