donderdag 6 maart 2008

Buiten woedt de oorlog, binnen is alles rustig


Gonna catch ‘em all! Het is weer Pokémon-tijd beste vrienden! Want Pikachu en al zijn kleurrijke soortgenoten duiken op de vreemdste plekken op. Is het niet in je bord of op je stoel, dan is het wel in één of andere vorm op televisie. Van de zoveelste herhaling van de animatiereeks kijkt intussen niemand meer op, Kampioenen-gewijs zijn we dat wel gewoon.

Gek genoeg duikt Pikachu zelfs op in serieuze nieuwsberichten. Haha nee hoor, dit is geen serieus nieuwsbericht. Voor al diegenen die dat dachten, er is al een speciaal RPJ-pretpakket naar jullie onderweg! Alle gekheid daargelaten, terug naar ons onderwerp. De aandachtige nieuwsjunk had het misschien al gemerkt maar eerder deze week sloop het gele gevaar CNN binnen.

Tussen breaking news over de primaries in Texas en Ohio door, toonde de controversiële zender een item over een kinderprogramma op een Iraakse televisiezender. Het programma, dat op CNN werd aangekondigd als “the number one kids show in Iraq”, toonde hoe kinderen vrolijk speelden met een reuze-Pikachu. Eén van de kinderen verklaarde achteraf aan de reporter dat “Pokémon haar favoriete serie is”.

Mooi toch dat de beestjes voor een keertje positief in het nieuws komen. Na vele berichten van ongeruste ouders die de serie te gewelddadig vonden is dit mooi om te zien. Nu maar hopen dat Nintendo dit geen inbreuk op op intellectueel eigendom gaat vinden.

Nota: de link naar het filmpje lijkt hier niet te werken. Normaal gezien link ik rechtstreeks naar het item op de website van CNN, de fout lijkt dus in hun servers te zitten. Moest het bij jullie wel werken, des te beter!

Geen opmerkingen: